آرشیو کاملی از خاطرات مشترک ایرانی ها

آرشیو کاملی از خاطرات مشترک ایرانی ها

یــادش بـخیــــــر « قـدیمـــــا »
آرشیو کاملی از خاطرات مشترک ایرانی ها

آرشیو کاملی از خاطرات مشترک ایرانی ها

یــادش بـخیــــــر « قـدیمـــــا »

سریال سال های دور از خانه - اوشین

توضیح کلی : 


سریال سالهای دور از خانه که البته بیشتر با نام اوشین شناخته شده اواسط دهه ی شصت شنبه شب ها از شبکه 2 پخش می شد. تقارن زمان پخش این سریال با سال های جنگ بین ایران و عراق باعث شد این سریال تا حدودی موجبات سرگرمی مردم رو توی اون روزهای سخت و پر استرس فراهم کنه و اینگونه شد که اوشین در یادها ثبت شد.


تصویر اصلی :

   

(تصویر شماره 1)

تصاویر بیشتر :


(تصویر شماره 2)

 

(تصویر شماره 3)


(تصویر شماره 4)


(تصویر شماره 5)


توضیحات بیشتر : 


یادی از آن روزها
در آن سال‌ها اگر مردمان منطقه‌ای از شهر از ترس بمباران به حاشیه‌های شهر پناه می‌بردند و اگر این اتفاق شنبه شب‌ها می‌افتاد و آنها نمی‌توانستند «سال‌های دور از خانه» را در خانه ببینند، از این رو از تلویزیون‌های کوچکی که با باتری ماشین کار می‌کرد استفاده می‌‌کردند تلویزیون‌هایی که حسابی خریدار پیدا کرده بود. یکی از دلایل آن، همین سریال «سال‌های دور از خانه» بود.

خیلی‌ها آن زمان با این سریال همزاد‌پنداری می‌کردند و زمانی که سریال به دلتنگی‌های اوشین می‌پرداخت و او گریه می‌کرد، بیننده‌ها هم با او گریه می‌کردند.

پس از سریال «سال‌های دور از خانه»، سریال ژاپنی دیگری روی آنتن رفت که «داستان زندگی» نام داشت و شخصیت اول آن هم دختری به مانند «اوشین» بود، اما نامش در سریال «هانیکو» بود، اما این سریال همچون «اوشین» نتوانست ارتباط چندانی با مردم برقرار کند. همان سریالی که اولش دوبلور می‌گفت: «زندگی منشوری است در حرکت دوار زندگی»

آن زمان‌ها خانه‌ها لوله‌کشی گاز نبود و همچنین در زمستان‌ها، خانه‌ها با بخاری‌های نفتی گرم می‌شد. سال 65 سرمای شدیدی در ایران بود، یادم می‌آید قسمت‌هایی از این سریال بود که برف شدیدی را نشان می‌داد به همین دلیل مردم به هم می‌گفتند: همان طور که «اوشین» در آن برف و سرما و با آب سرد رودخانه ظرف‌ها را می‌شوید، ما هم همین کار را می‌کنیم، یعنی تحمل ما از «اوشین» کمتر است؟

در آن زمان در خیلی از خانه‌ها تلویزیون سیاه و سفید بود و تنها تلویزیون رنگی موجود در بازار همان تلویزیون‌های چوبی «پارس» بود، خیلی از بچه‌ها به پدرانشان فشار می‌آوردند که تلویزیون رنگی بخرند تا «اوشین» را رنگی ببینند، از این رو فروش تلویزیون‌های رنگی «پارس» که در حال حاضر نامی از آنها نیست، به شدت افزایش پیدا کرده بود.


این سریال در بین خانواده‌های ایرانی به محبوبیت فوق‌العاده‌ای دست پیدا کرده بود، به طوری که اکثرا در موقع پخش این سریال شنبه شب‌ها بود ساعت 9 خود را به منزلشان می‌رساندند تا آن را تماشا کنند، همچنین زمانی که شهرهای ما در زمان بمباران و موشک‌باران در خاموشی فرو می‌رفت، خیلی‌ها افسوس می‌خوردند که چرا اوشین را ندیده‌اند، اما پخش صدا و سیما هم در خاموشی می‌رفت و این سریال دوباره ساعتی بعد پخش می‌شد. حتی بعضی از خانواده‌هایی که تلویزیون نداشتند این سریال را در خانه همسایه می‌دیدند، خلاصه قدیمی‌ترها خاطرات خوبی از این سریال دارند.

(منبع: پارس توریسم)

-

سال‌های دور از خانه (عنوان اصلی اوشین) (به ژاپنی: おしん Oshin) نام سریالی تلویزیونی ژاپنی است که در سال ۱۹۸۳ توسط ان‌اچ‌کی تولید شد و در دههٔ شصت در ایران پخش می‌شد. شخصیت اصلی این داستان خانمی است که اوشین تانوکورا نام دارد و در سنین پیری خاطرات زندگی سختش از زمان کودکی تا بزرگسالی را تعریف می‌کند.


پخش در ایران
این سریال که از سال ۱۳۶۵ شنبه شب ها در ایران پخش می شد،تاثیر فرهنگی زیادی در جامعه آن روز ایران بر جای گذاشت. به عنوان مثال فروشگاه‌های لباس‌های دست دوم، نام تاناکورا را از نام فامیل اوشین تانوکورا که در سریال صاحب و گرداننده فروشگاه‌های زنجیره‌ای تانوکورا بود، وام گرفته‌اند.

این سریال در سال ۱۳۹۲ از شبکه تماشا بازپخش شد.


صداپیشگان
سرپرست گویندگان - راوی: ژاله علو
تیتراژ- آقای لاوابی (پدر می‌چی‌کو) - شنساکو حسین باغی
اوشین خردسالی تا میان‌سالی: مریم شیرزاد - کهن‌سالی: فهیمه راستکار
ریوزو سعید مظفری
فوجی تانیمورا (مادر اوشین) آزیتا لاچینی
ساکوزو تانیمورا (پدر اوشین) شهروز ملک‌آرایی
ناکا تانیمورا (مادربزرگ اوشین) مهین بزرگی (فاطمه ابوالقاسم تبریزی)
شوجی تانیمورا (برادر اوشین) سیاوش مینویی
تُرا تانیمورا (همسر شوجی) معصومه تقی‌پور (در یک قسمت آزیتا لاچینی)
کیو (مادر ریوزو) ثریا قاسمی
دیاگورو (پدر ریوزو) حسین معمارزاده
ناکازاوا کِن غلام‌علی افشاریه
تاکشی خردسالی:شوکت حجت جوانی: آرشاک قوکاسیان
هیتُشی خردسالی:فاطمه نیرومند - بزرگسالی: خسرو شایگان
هاتسُکو (دخترخوانده‌ی اوشین) در خردسالی و بزرگ‌سالی: ژیلا اشکان
نوزومی یاشیرو (پسرخوانده‌ی اوشین) امیرهوشنگ قطعه‌ای
کایو یاشیرو مینو غزنوی
سیتارو یاشیرو (پدر کایو) ناصر نظامی
مینو یاشیرو (مادر کایو) شهلا ناظریان[نیازمند منبع]
خانم یاشیروی بزرگ (کیونی) آذر دانشی
اجین - ماتسازو (پیرمرد زغال‌ساز) احمد مندوب هاشمی
کای (پسر نوزومی) منوچهر والی‌زاده
نامیکی کُتا ناصر تهماسب
تاتسو نوری تورج نصر (داوود شعبانی نصر)
کویاما هیسا (خانم هیسا) زهرا آقارضا (پری هاشمی)
تای (کوچک‌ترین فرزند اوشین) نوشابه امیری
یوری (کارگر ماهی‌فروشی اوشین و همسر نوزومی) رزیتا یاراحمدی
کاوامُرا - ماسائو(همسر کایو) عباس نباتی
خانم ریکی ناهید شعشعانی
کامی‌جی‌یو (برادر ارتشی ریوزو) محمد عبادی
می‌چی‌کو (همسر هیتُشی) مهین برزویی
مادر می‌چی‌کو بدری نوراللهی
آموزگار سفال‌گری نوزومی پرویز نارنجیها
خانم تاکا (آموزگار آرایش‌گری اوشین) نیکو خردمند
ریت‌سو (هم‌شاگردی اوشین در آرایشگاه) شیوا گورانی

جنجال‌ها در ایران
شایعهٔ روسپی بودن اوشین
اعمال برخی سانسورها در دیالوگ بازیگران سریال سال‌های دور از خانه باعث شکل‌گیری شایعاتی دربارهٔ روسپی بودن اوشین در نسخهٔ اصلی گردید. اما مریم شیرزاد دوبلُر نقش اول این سریال پس از تائید وجود برخی تغییرها از جمله عوض شدن نام برخی مکان‌ها در طی دوبله (جهت سازگارتر شدن با فرهنگ ایران) اضافه کرد آدمها و احساستشان تغییری نکردند و «خط اصلی» و «بافت کلی» سریال دست‌نخوده باقی ماند.


نظر آیت الله خامنه‌ای درباره سریال اوشین
در دیدار اعضای مجمع نویسندگان مسلمان در تاریخ ۱۳۷۰/۰۷/۲۸:
ژاپنیها برمی‌دارند از زندگی معمولی و شخصی یک نفر، یک موضوع برای فیلم درست می‌کنند، که مطابق با واقع است. اصلاً علت جاذبهٔ فیلمهای ژاپنی هم این است. البته هنرپیشه‌های خوبی دارند، اما علت جاذبه این است که درست مطابق با واقع است. این سریال «سالهای دور از خانه»یی که نشان می‌دادند، که همه را جذب کرد، حتّی امام را - حاج احمد آقا می‌گفت که امام مرتب این سریال را نگاه می‌کردند - علتش چیست؟ چون زندگی‌یی که آن شخص در فیلم دارد، و آن کاری که او دارد می‌کند، درست مطابق با واقع است؛ یعنی همانی است که واقعیت دارد. اصلاً هنرمند این است؛ باید واقعیت را عکسبرگردان کند و به آدم نشان بدهد؛ حتّی آن مقداری که آدم نمی‌بیند، برجسته کند، واقعیت را با همهٔ ریزه‌کاریهایش جلا بدهد و جلوی چشم آدم بگذارد. آن سریالی که اشاره کردم، این‌طور نبود؛ آن سحرِ ماه رمضانش، آن افطارِ ماه رمضانش، آن مجلس روضه‌اش؛ آخر هم بی‌معنی و بی‌مزه و بی‌واقعیت! واقعاً جامعهٔ ما این است؟! اصلاً هیچ چیز سرشان‌نمی‌شود!

واکنش آیت‌الله‌خمینی به الگو معرفی شدن اوشین
در هشتم بهمن ماه ۱۳۶۷ رادیو ایران در سالروز تولد فاطمه زهرا در برنامه‌ای زنده از مخاطبینش سوال کرد الگوی شما به عنوان زن ایرانی کیست؟ علیرغم نام بردن اکثر پاسخ‌دهندگان از فاطمه به عنوان الگو، یکی از مخاطبین از اوشین به عنوان الگویش نام برد و در پاسخ به گوینده که پرسیده بود چرا فاطمه الگوی شما نیست گفت: «حضرت زهرا مال ۱۴۰۰ سال پیش است. ما یک الگوی امروزی می‌خواهیم...»
روح الله خمینی روز پس از پخش این مصاحبه در نامه‌ای به محمد هاشمی سرپرست وقت صدا و سیما اظهار داشت:
با کمال تاسف و تأثر روز گذشته (روز شنبه ۸ بهمن) از صدای جمهوری اسلامی مطلبی در مورد الگوی زن پخش گردیده‌است که انسان شرم دارد بازگو نماید. فردی که این مطلب را پخش کرده‌است تعزیر و اخراج می‌گردد و دست‌اندرکاران آن تعزیر خواهند شد. در صورتی که ثابت شود قصد توهین درکار بوده‌است، بلاشک فرد توهین‌کننده محکوم به اعدام است. اگر بار دیگر از این گونه قضایا تکرار گردد، موجب تنبیه و توبیخ و مجازات شدید و جدی مسئولین بالای صدا و سیما خواهد شد. البته در تمامی زمینه‌ها قوه قضاییه اقدام می‌نماید.

محمد هاشمی، رئیس وقت صدا و سیما در این رابطه می‌گوید:
... برنامه زنده بود و رادیو آن را پخش کرده بود. امام به آقای میرعماد دادستان عمومی دستور دادند که موضوع را بررسی کنند و اگر این برنامه با قصد پخش شده، افراد را اعدام کنند. چون توهین به حضرت زهرا (سلام‌الله علیها) بود. آقای میرعماد احکامی صادر کرد. شش هفت نفر محکوم شدند. از ۵ سال انفصال تا شلاق. اما حکم اعدام به کسی ندادند. رفتم خدمت امام و گفتم من مقصرم. من مسئول صداوسیما هستم اگر اینها را مجازات کنید دیگر در صداوسیما سنگ روی سنگ بند نمی‌شود و من نمی‌توانم آنجا را اداره کنم. خواهش می‌کنم شما مرا مجازات کنید. امام گفت بنویس، من آنها را عفو می‌کنم. نوشتم و نامه را خدمت امام دادم. همانجا به آقای موسوی اردبیلی نوشتند که من اینها را عفو کردم. شما آنها را رها کنید. خودم غذا گرفتم و رفتم زندان...

(منبع: ویکی پدیا)


لینک های مرتبط :

_



کلمات کلیدی :  دانلود  آهنگ تیتراژ سریال اوشین، دانلود تیتراژ سریال سال های دور از خانه، عکس های سریال اوشین، دانلود عکس اوشین در سریال سالهای دور از خانه، عکس سریال قدیمی سال های دور از خانه، عکس های بازیگران سریال اوشین، عکس بازیگران سریال سال های درو از خانه، download titraj seral oshin, download serial sal haye door az khaneh, aks haye serial oshin, download akse oshin dar serial salhaye door az khaneh, akse serial ghadimi sal haye door az khaneh, aks haye bazigaran serial sal haye door az khaneh, download music television series Oshin, downloading television series years away from home, Oshin serial photographs, picture download Oshin years away from home in serial, serial photographs of the old year away from home, Oshin serial actor photos, serial actress photos years the door of the house

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد